Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză și Regatul Maroc

A A A

Main Menu [ro]

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a avut o întrevedere cu Primarul de Lisabona, Fernando Medina

Publicat:Tue, 19/03/2019 - 11:07

19 martie 2019, Lisabona – Intensificarea relațiilor de colaborare între primăriile municipiilor Chișinău și Lisabona pe multiple planuri a fost pusă în discuție în cadrul întrevederii pe care Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a avut-o, pe data de 19 martie curent, la Lisabona, cu Primarul Fernando Medina.

În cadrul întâlnirii, s-a specificat că Primăria Chișinău este interesată în preluarea mai multor practici pe care Primăria Lisabona le utilizează în soluționarea problemelor cotidiene cu care se confruntă capitala portugheză, în special în domenii precum sănătatea, asistența socială, educația, transportul public, energia.

Pornind de la experiența pe care o are municipiul Lisabona în atragerea fondurilor europene, întru implementarea diferitelor proiecte, s-a convenit de a include în acest proces și municipiul Chișinău, astfel încât cei doi parteneri să poată aplica împreună în cadrul diverselor programe de granturi promovate de UE.

Primarul general interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, se află la Lisabona pentru a participa împreună cu alți edili din șase țări (Serbia, Georgia, Tadjikistan, Croația, Somalia și Liban), la reuniunea Solar Mayors' Initiative, organizată cu suportul UNDP.