Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză și Regatul Maroc

  • English
  • Română
  • Portuguese, International
A A A

Main Menu [ro]

Recepția oficială a Ambasadei cu prilejul Zilei Independenței

Publicat:Thu, 03/10/2019 - 10:15

La data de 26 septembrie 2019, în incinta Palatului Marchizilor de Fronteira, Ambasada a organizat o recepţie oficială în cadrul căreia a fost celebrată cea dea 28-a aniversare a Independenţei Republicii Moldova.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Portugheze și ai altor autorități portugheze, şefi ai misiunilor diplomatice, deputați, oameni de afaceri, reprezentanți ai diasporei, mass-media portugheză, oameni de artă, alți invitați – prieteni ai Republicii Moldova. Oaspeții au avut ocazia să se familiarizeze cu bucatele tradiţionale şi vinurile moldoveneşti.

În discursul său Ambasadorul Dumitru Socolan a menționat nivelul înalt al relațiilor moldo-portugheze pe diverse dimensiuni, planurile pentru viitor ale misiunii diplomatice, precum și bunul nume de care se bucură diaspora moldovenească în Portugalia. De asemenea, Ambasadorul a adus în atenție susținerea pe care o acordă guvernul portughez pentru aspirațiile europene ale Moldovei, precum și pentru eforturile de reintegrare a țării.

Aducem sincere mulțumiri, și pe această cale, tuturor celor care au sprijinit organizarea și buna desfășurare a recepției: Consulul Onorific al Republicii Moldova Antonio Beja, Floral Designer Ion Rotaru, Președintele Centrului Cultural Moldav Boghenco Oleg, Mariana Bulat, Nadia Oliveira, precum și angajaților Palatului.