Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză și Regatul Maroc

  • English
  • Română
  • Portuguese, International
A A A

Expoziția realizată de către Comunitatea Măiestria „Patrimoniul viu al UNESCO”, la Muzeul Național al Costumului din Lisabona

Publicat:Fri, 21/04/2023 - 16:59

Stimați cetățățeni!

Vă amintim că după deschiderea oficială a expoziției „Patrimoniul viu al UNESCO”, care s-a desfășurat la Muzeului Național al Costumului (Rua Largo Julio Castilho, 1600-483 Lisboa) ușile Muzeului sunt deschide în continuare pentru vizitatori până la data de 4 mai 2023.

Nu ratați această ocazie, deoarece colecția prezentată cuprinde 30 de cămași cu altiță brodate manual de către membrele Comunității Măiestria,care locuesc în diferite state,iar frumuseția acestora fascinează.

La fel, puteți face cunoștință cu expoziția de fotografii cu ornamente populare și cartea „IA - the Story of a Masterpiece", de Stela Moldovanu.
Colecția expusă a primit o înaltă apreciere și susținere din partea Muzeului de Broderii Castelo Branco  (Centro Interpretação do Bordado de Castelo Branco (cm-castelobranco.pt) și Muzeului de Broderii din Nisa (Museu do Bordado e do Barro em Nisa (cm-nisa.pt), ambele fiind specializate în arta broderiei naționale portugheze și franceze.

Evenimentul respectiv a fost inclus în Planul Cultural al Guvernului Portugaliei.

Expoziția Măiestria la Lisabona - YouTube