Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză și Regatul Maroc

  • English
  • Română
  • Portuguese, International
A A A

Standul de Cărți Republica Moldova - Republica Portugheză

Publicat:Wed, 10/05/2023 - 17:50

În contextul celebrării anul acesta a 30 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-portugheze și în vederea susținerii diasporei moldovenești aflate în Portugalia, precum și a diasporei vorbitoare de limbă portugheză care a revenit în Republica Moldova, Ambasada RM la Lisabona în colaborare cu membrii Centrului Cultural Moldav din Cascais, Grupul Creativ Plai și Asociația Miorița a organizat transmiterea unui lot de 100 cărți Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.

Proiectul organizat de către Ambasadă poartă denumirea „Standul de Cărți Republica Moldova - Republica Portugheză”, și cuprinde o vastă colecție de cărți în domeniul istoriei, culturii și artei Portugaliei, poezii, cântece și povești populare portugheze, precum și o serie întreagă de povești internaționale traduse în limba portugheză, printre care și colecția Jules Vernes, etc.

Acest proiect va permite promovarea  reciprocă a literaturii și culturii Republicii Moldova și Republicii Portugheze, precum și păstrarea legăturilor cu țara de origine și cu țara de reședință de către membrii diasporei. 

Doritorii de se alătura proiectului „Standul de Cărți Republica Moldova în Portugalia”, prin donarea cărților editate în Republica Moldova sau care aparțin autorilor autohtoni, se pot adresa la Ambasadă la nr. de telefon 213 009 062 sau la adresa e-mail: lisabona@mfa.gov.md.

Evenimentul se înscrie în șirul acțiunilor din domeniul diplomației culturale ale Ambasadei și a fost organizat cu suportul membrilor diasporei din Portugalia.